Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Διήμερη γιορτή καρπουζιού στη Μεσσηνία

Στην πληροφόρηση των παραγωγών σχετικά με την καλλιέργεια και την εμπορία του καρπουζιού αποσκοπεί η «Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αγρίλη Φιλιατρών, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουνίου 
Η γιορτή πλαισιώνεται από έκθεση τοπικών προϊόντων, διάφορες εκδηλώσεις για παιδιά αλλά και μουσικά δρώμενα ενώ οι ομιλίες (που συνήθως πραγματοποιούνταν στην τελετή έναρξης ήτοι στα μέσα Μαΐου αλλά φέτος λόγω εκλογών δεν έγιναν αυτό το διάστημα) θα αφορούν θέματα όπως η «Εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην παραγωγή καρπουζιού» με ομιλητή τον Δρ Σπύρο Φουντά, (Επίκουρο Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών) και η «εξέλιξη των εξαγωγών του ελληνικού καρπουζιού. Υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση των πωλήσεων;» με ομιλητή τον Τάκη Ορφανό. 

Η γιορτή προβάλλει το καρπούζι, ένα προϊόν τόσο σημαντικό για την οικονομία της περιοχής και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μέσα από την ιστοσελίδα της έχουν βρεθεί νέοι αγοραστές. 
Παράλληλα με τα περίπτερα δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους της περιοχής να προβάλλουν τα προϊόντα τους ή τις καλές πρακτικές που ακολούθησαν για να φθάσουν τα προϊόντα τους να διακριθούν στις αγορές. 
Να σημειωθεί τέλος ότι η γιορτή συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, παραγωγούς καρπουζιού από την Τριφυλία, τον  Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ) και το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας, ενώ επισημαίνεται ότι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο παραγωγός καρπουζιού Παναγιώτης Λεβεντογιάννης.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6972/297936 (κα. Παντελάκη Παρασκευή) ή στο 6947/840650 για περίπτερα.
Agronews|

Δεν υπάρχουν σχόλια: