Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Βαλύρα: Χρυσαφικά και τιμαλφή αξίας 10.000 ευρώ έκαναν "φτερά" από το σπίτι του Θωμά Μπουρολιά…

Ανθρωποκυνηγητό,  κατά των παραβατικών στοιχείων στη Βαλύρα και την ευρύτερη περιοχή της Ιθώμης του Δήμου Μεσσήνης,  έχουν εξαπολύσει από χθες βράδυ 15/07/2014 άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά, (σ.σ. μετά από εντολή του Αξιωματικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας Βασιλείου Τσιγαρίδη) για τη σύλληψη τριών νεαρών κλεφτρονιών, μετά τη νέα κλοπή, που έλαβε χώρα χθες βράδυ στην κατοικία του Θωμά Μπουρολιά.
Από κει και πέρα, όπως κατήγγειλε το θύμα στους Αστυνομικούς, στο διάστημα ολιγόλεπτης απουσίας του από το σπίτι του, στην επιστροφή του είδε να βγαίνουν από το σπίτι του τρεις νεαροί, με σκυμμένα το πρόσωπά τους, οι οποίοι νωρίτερα είχαν παραβιάσει με σιδερολοστούς το  βορεινό παράθυρο. 

10.000 ΕΥΡΩ ΠΕΤΑΞΑΝ ΦΤΕΡΑ: Φεύγοντας, τους έπεσε ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, ενώ έκαναν το σπίτι και τα δωμάτια των παιδιών τους Ευάγγελου και Νίκου άνω-κάτω. Οι δράστες αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά της συζύγου του Έφης, νομίσματα, δυο ρολόγια, χρήματα, ασημικά και άλλα τιμαλφή συνολικής αξίας 10.000 ευρώ και άνω.

Επίσης, αστυνομικοί της σήμανσης, μετέβησαν το πρωϊ στην οικία της οικογένειας του κ. Μπουρολιά, προκειμένου να πάρουν αποτυπώματα, αλλά οι «ποντικοί» είχαν φροντίσει προηγουμένως να φορούν γάντια και κάλτσες, ώστε οι αστυνομικοί να είναι σε δύσκολη θέση, να συλλάβουν τους ενόχους, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται. 
ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Οι κάτοικοι της Βαλύρας και των γειτονικών χωριών Σκάλα, Άγιος Φλώρος, πλατή, Λάμπαινα, Αριστοδήμειο, Αρσινόη, Αρχαία Μεσσήνη κ.α. είναι ανάστατοι από τα δεκάδες κρούσματα κλοπών που έχουν υποστεί τα σπίτια τους τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχει συλληφθεί κανείς! 
ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ: Τέλος, σε δηλώσεις τους στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα τόνισαν μεταξύ άλλων ότι εάν δεν παρθούν άμεσα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την επίσημη πολιτεία, είναι πολύ πιθανόν οι ίδιοι οι κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους κυνηγοί,  να πάρουν το "νόμο στα χέρια" τους και τότε η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη και είναι πολύ πιθανόν να θρηνήσουμε θύματα, αλλά θα είναι πολύ αργά!!!  
Χρ. ΠΑΠ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: