Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ιθώμη! (ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ 01:40 Π.Μ) - Το Μαυρομμάτι έχει εκκενωθεί, απειλεί τους ελαιώνες Βαλύρας και Λάμπαινας!!!

Το χωριό Μαυρομμάτι στην Ιθώμη και οι γειτονικοί  συνοικισμοί Κροντηρέ και  Δανηλαίϊκα, έχουν εκκενωθεί προληπτικά στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης, γιατί απειλούνται από την πύρινη λαίλαπα που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Ζερμπίσια.
Από κει και πέρα, η φωτιά είναι πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και αργά το βράδυ επεκτάθηκε στη Μονή Βουλκάνου, Βαλύρα και προς Λάμπαινα.
Νωρίτερα πέρασε κυριολεκτικά δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο, ενώ απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για το παλαιό μοναστήρι, το καθολικό της Παναγίας της Βουλκανιώτισας.

Στο πύρινο μέτωπο υπάρχουν ισχυρές επίγειες κι εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο, υδροφόρες των Δήμων και του στρατού, καθώς και εθελοντές πολίτες, ενώ στο σημείο έχει φτάσει και συντονίζει, ο υπαρχηγός Υποστήριξης της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Χαράλαμπος Αφαλής που κατάγεται, έχει υπηρετήσει και γνωρίζει καλά την περιοχή, ενώ προς την Μεσσηνία κατευθύνεται και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου.
Επιπλέον, υπάρχει κινητοποίηση και έχουν σταλεί μηχανήματα από τις γειτονικές περιφερειακές ενότητες, που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.
Ο κ. Χ. Αφάλης μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» δήλωσε: «παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με ό,τι μέσα έχουμε, όλη η Πελοπόννησος είναι σε επιφυλακή. Έχουμε κάνει αντιπυρική ζώνη μπροστά στην Αρχαία Μεσσήνη.
Με τη βοήθεια του Θεού και της βουλκανιώτισσας ελπίζω να πάνε όλα καλά».

ΧΡΗΣΤΟΣ Π.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: