Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου της Ιθώμης τίμησαν στη Βαλύρα το μεγάλο ΟΧΙ του 1940!

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας/ Ιθώμης τίμησαν σήμερα το πρωϊ την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ.
Φωτορεπορτάζ:
Χρήστος Π.Παπαγεωργίου
Στον ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου τελέστηκε η δοξολογία απο τον εφημέριο πατήρ Ιωάννη Φωτεινό και στην συνέχεια στον μνημείο των Ηρώων ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτό σιγή στη μνήμη των πεσίντων και ο εθνικός μας ύμνος.
Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση στην πλατεία της Βαλύρας μπροστά στους επίσημους, ενώ  οι μαθητές με τον δέοντα σεβασμό τίμησαν την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και του μεγάλου ΟΧΙ του Ελληνικού λαού απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό.
Γαλουχημένοι, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας , με τα ιδανικά της ελευθερίας και με τις ανθρώπινες αξίες τίμησαν τους ηρωϊκούς αγωνιστές της μεγάλης αυτής Ελληνικής εποποιίας, που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους για την πατρίδα.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ: Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους όπως αναφέραμε ο εφημέριος πατήρ Ιωάννης Φωτεινός, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σταυρούλα Γεωργακοπούλου με τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ιθώμης, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Αναστάσιος Ηλιόπουλος, η νέα πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας Γεωργία Δημητρακοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Κώστας Γεωργακόπουλος, ο τ. δήμαρχος Ιθώμης Άρης Διαμαντόπουλος και δεκάδες γονείς των μαθητών και αρκετοί πολίτες απο τη Βαλύρα και τα γειτονικά χωριά της Ιθώμης







































































Δεν υπάρχουν σχόλια: