Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η Αστυνομία συνέλαβε στην Μεσσηνία τους αρχηγούς σπείρας διαρρηκτών-Αναζητούνται τα μέλη !!!

Συνελήφθησαν δύο τσιγγάνοι 37 και 35 ετών οι οποίοι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα 
Οι «εγκέφαλοι» της σπείρας διαρρηκτών που δρούσαν στα χωριά της Μεσσηνίας, ήταν ένα αντρόγυνο τσιγγάνων στους οποίους οι φυσικοί αυτουργοί παρέδιδαν τα χρυσαφικά, τα κοσμήματα και τις ηλεκτρονικές συσκευές που έκλεβαν και εκείνοι αναλάμβαναν να τα πουλήσουν και να τους αποδώσουν μερίδιο από τα κέρδη.
Όταν, μετά από μεθοδική έρευνα, οι άνδρες της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε. έφτασαν στα ίχνη του 37χρονου «αρχηγού» και της 35χρονης συζύγου του και έκαναν έρευνα στο σπίτι του σε κοινότητα του δήμου Καλαμάτας, βρήκαν πλήθος κλοπιμαίων αυτού του είδους, κάποια από τα οποία είχαν κλαπεί στις 8 Ιανουαρίου από δυο σπίτια στα χωριά Άνθεια και Πλατύ και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η προέλευση των υπόλοιπων χρυσαφικών, κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών ερευνάται και οι αστυνομικοί καλούν τους πολίτες που έπεσαν θύματα διαρρήξεων να τα αναγνωρίσουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Στο σπίτι του ζευγαριού κατασχέθηκαν ακόμη μία ζυγαριά ακριβείας, μία πλάκα γραφίτη και δύο μπουκαλάκια με ειδικό οξύ για την διαπίστωση της γνησιότητας των, καθώς και 145 ευρώ. 
Και οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ωστόσο, ο αριθμός και η ταυτότητα των δραστών των διαρρήξεων δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη και οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση και άλλων περιπτώσεων κλοπών στις οποίες θεωρείται βέβαιο ότι εμπλέκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: