Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Σοβαρά προβλήματα στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία!

Αρκετά προβλήματα παρουσιάστηκαν τις τεεταίες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας από την κακοκαιρία που έπληξε και το Νομό μας, τα οποία αντιμετωπίζονται από τις υπηρεσίες. 
Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 στην Εθνική Οδό Καλαμάτας – Σπάρτης κατέπεσαν βράχια με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία. Για την απομάκρυνσή τους εργάστηκαν μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών από την ΠΕΜ.

Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 σημειώθηκε χιονόπτωση στον Ταΰγετο, όπου χρειάστηκε να επέμβουν μηχανήματα για να διατηρηθεί ο δρόμος Καλαμάτας – Σπάρτης ανοικτός, ενώ έγινε και ρίψη άλατος, υπό τον συντονισμό του εργοδηγού της ΠΕΜ κ. Τάσου Νανόπουλου.
Την Δευτέρα το βράδυ σημειώθηκε κατάπτωση βράχου στην επαρχιακή οδό Πολιανή – Δυρράχι και σε απόσταση 3,5 χλμ. από την Πολιανή. Από το πρωί της Τρίτης το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με μηχανήματα της ΠΕΜ. Επίσης καθαρισμός από καταπτώσεις διενεργείται στην Καζάρμα  και στην 9η επαρχιακή οδό Ριζόμυλος – Κορώνη, καθώς και στην 13η επ. οδό Μεθώνη-Κορώνη-Φοινικούντα.
Καταπτώσεις βράχων σημειώθηκαν και στην περιοχή της Μάνης στο δρόμο Μηλαία – Παναγιά Γιάτρισσα, όπου μετέβη ο Δ/ντής Δ/νσης Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτης Γιαννακέας, προκειμένου να γίνει μια πρώτη εκτίμηση για  να συνταχθεί μελέτη για την αποκατάσταση του προβλήματος. 
Επίσης, στο επαρχιακό δίκτυο Νέδας – Αμπελιώνας – Σκληρού έως τον Επικούριο Απόλλωνα, σήμερα Τρίτη, σημειώθηκε χιονόπτωση και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.  Μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών καθαρίζουν το δρόμο και ρίχνουν αλάτι. 
Όσον αφορά την αντιπλημμύριση, δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ το αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ λειτουργεί κανονικά. 
Οι Υπηρεσίες της ΠΕΜ βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να επέμβουν και να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προκύπτουν, ενώ το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας βρίσκεται σε  επικοινωνία με τους αρμοδίους και τους Δήμους. 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών στις περιοχές που κρίνονται ως υψηλού κινδύνου όσο επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς και την αποφυγή των μετακινήσεων, εκτός των περιπτώσεων που κρίνονται άκρως απαραίτητες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: