Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

“Φάε να καρδαμώσεις”

ΚΑΡΔΑΜΟ: Οι ιδιότητες του “βασιλιά” των μπαχαρικών! 
Γιατί λέμε “Φάε να καρδαμώσεις”; 
Γιατί πάντα οι γιαγιάδες μας έλεγαν “Φάε να καρδαμώσεις;” 
Ποιες οι μαγικές ιδιότητες του κάρδαμου και πόσο καλό κάνει την υγεία; Το φρέσκο ντόπιο χόρτο, που βρίσκουμε ενίοτε σε κάποιους πάγκους των λαϊκών αγορών, ονομάζεται «κάρδαμο» και δεν έχει σχέση με το ξερό μπαχαρικό της Ανατολής, το οποίο θα βρούμε σε μερικές ελληνικές συνταγές να αποκαλείται «καρδάμωμο» ή «κακουλές» – από την τουρκική ονομασία του μυρωδικού.Το καρύκευμα αυτό είναι ο ξερός καρπός ενός φυτού των Ινδιών και της Σρι Λάνκα, που συγγενεύει με το τζίντζερ και είναι από τα πιο ακριβά μυρωδικά – μετά το σαφράν και τη βανίλια.Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια: