Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΒΑΛΥΡΑ ΙΘΩΜΗΣ:Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου!

Παρά, τις άσχημες καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν ανήμερα της εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου στη Μεσσηνία, αλλά και στην περιοχή της Βαλύρας, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως κάθε χρόνο, γιορτάστηκε και φέτος στη γενέτειρά μας η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου. Ήτοι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του μεγάλου ξεσηκωμού του γένους των Ελλήνων για την πολυπόθητη λευτεριά μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς στο βάρβαρο Τουρκικό ζυγό.
Το πρωί στον ενοριακό ναό του Αγίου Αθανασίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία και δοξολογία και ακολούθησε τρισάγιο στο προαύλιο του ναού, εμπρός στο ηρώο για τους υπέρ πίστεως και πατρίδος ηρωικός πεσόντων και αγωνιζομένων. Ακολούθησε, κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Δήμου Μεσσήνης Σάκη Σταθόπουλο, από την Γεωργία Δημητρακοπούλου πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας και από το Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας.

Δυστυχώς, όμως η βροχή δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί η όμορφη εκδήλωση στη πλατεία της Βαλύρας, αλλά η απαγγελίες ποιημάτων και τα σκετς έλαβαν χώρα στην αίθουσα του πολιτιστικού Βαλύρας ο "Θάμυρις" Η συμβολική αυτή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Θάμυρι σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους παρισταμένους και έστειλε το μήνυμα πως αν χρειαστεί, νέοι και γέροι θα είμαστε όλοι στη πρώτη γραμμή, σαν γνήσιοι απόγονοι των αγωνιστών του ’21. ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ: Επίσης, την γιορτή της 25ης Μαρτίου τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας Ρούλα Τσαγκάρη-Γεωργακοπούλου, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης και πρώην δήμαρχος Ιθώμης Κωστάρας Γεωργακόπουλος, οι εκπρόσωποι του Θάμυρι Χρήστος Παπαδόπουλος και Ανέττα Σύριου, oι καθηγητές κ.κ. Ουρανία Μαυρίκη και Αθανάσιος Μπόβης και δεκάδες μαθητές με τους γονείς τους και αρκετοί συμπατριώτες μας.
.


































Δεν υπάρχουν σχόλια: