Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Προβλήματα από κατολισθήσεις στην Ιθώμη-Πλημμύρες στην Άνω Μεσσηνία

Προβλήματα προκλήθηκαν από κατολισθήσεις στην Αρχαία Μεσσήνη, στα Πετράλωνα και στο Κεφαλληνού.
Σοβαρά προβλήματα στην Ανω Μεσσηνία δημιούργησαν οι χθεσινές πλημμύρες. Ρέματα και ποτάμια της περιοχής έσπασαν και πλημμύρισε όλος ο κάμπος από το Διαβολίτσι έως το Ζευγολατιό.
Στο τμήμα αυτό η 7η επαρχιακή οδός είχε μεταβληθεί σε ένα απέραντο ποτάμι, ο δρόμος είχε εξαφανιστεί. Για να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί αυτοκινήτων και προκληθεί κίνδυνος για ατυχήματα και τραυματισμούς ανθρώπων έκλεισε η κυκλοφορία από τις 11 το πρωί έως τις 3 περίπου το μεσημέρι. Από την ανεξέλεγκτη κατάσταση πλημμύρισαν γύρω στα 15 σπίτια και υπόγεια κυρίως στο Ζευγολατιό και το Διαβολίτσι και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο κλήθηκε για να αντλήσει τα νερά. Από τα νερά πνίγηκαν ζώα και υπήρξαν ζημιές σε αγροικίες και σε οινοποιείο στο Ζευγολατιό.
Προβλήματα υπήρξαν ακόμα στη Μάστενα, στο Κεντρικό, το Ζευγολατιό, το Βασιλικό, στους Κωνσταντίνους, στο Αγριλόβουνο και στην Πολίχνη, ενώ μεταξύ των δρόμων που δεν μπορούσε να περάσει αυτοκίνητο, ήταν και ο δρόμος Πολίχνη - Καλλιρρόη.
Μηχανήματα του Δήμου Οιχαλίας και ιδιωτών έσπευσαν για να ανοίξουν διόδους διαφυγής των νερών. Στην περιοχή βρέθηκε αργά το μεσημέρι και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη.
Προβλήματα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα,  προκλήθηκαν από κατολισθήσεις στην Αρχαία Μεσσήνη, στα Πετράλωνα και στο Κεφαλληνού.
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: