Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

«Να κηρυχθεί πλημμυροπαθής η Ανω Μεσσηνία» ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πλημμυροπαθής η περιοχή της Ανω Μεσσηνίας ζητεί ο Δήμος Οιχαλίας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε έκτακτη συνεδρίασή του προχθές το βράδυ. 
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές της Ανω Μεσσηνίας και κλιμάκιο γεωπόνων της Περιφερειακής Ενότητας επισκέφτηκε χθες τις περιοχές του Δήμου Οιχαλίας. Διαπιστώθηκε ότι σε αρκετά χωράφια υπάρχουν φαινόμενα διάβρωσης και καταστροφής του ανάγλυφου, καθώς και εναπόθεση αδρανών φερτών υλικών. Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ζημιές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αποθηκευμένες ζωοτροφές και θάνατος μικρού αριθμού ζώων. 


Το κλιμάκιο των γεωπόνων ενημέρωσε τους τοπικούς φορείς και τους πληγέντες για τις διαδικασίες αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ.

Επίσης, σήμερα αναμένεται να συγκροτηθούν συνεργεία μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, τα οποία θα επισκεφτούν την πληγείσα περιοχή για καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί στις υποδομές.

Στο Δήμο Οιχαλίας, όπου έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών, οι πληγέντες δημότες υποβάλλουν δηλώσεις στο Δημαρχείο, για τις καλλιέργειες και τις κυψέλες που έχασαν στα νερά, όσο και για τις εγκαταστάσεις τους που υπέστησαν ζημιά.

Στην περιοχή οι ζημιές σε καλλιέργειες, εγκαταστάσεις και το οδικό δίκτυο είναι μεγάλες, ενώ υπάρχουν ακόμα δρόμοι που οδηγούν σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: