Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

"Φαληρικό Πλατύ": 1ος στην super κούρσα ο "καπετάν Γρηγόρης" & στα ντόπια ο Βαλυραίος Νόντας Μπάκας...


Συνεχίσθηκαν και φέτος 23/04 στο Πλατύ Μεσσηνίας ΦΩΤΟ www.sportstonoto.gr ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στις 11:00 το πρωί παρουσία εκατοντάδων "φιλίππων" οι καθιερωμένοι από τη εποχή της Τουρκοκρατίας παμπελοποννησιακοί ιππικοί αγώνες. Διοργανωτής και φέτος ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ατρόμητο και το τμήμα Φιλίππων του Πλατέος.


ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ: Τους ιππικούς αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας (σ.σ. ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι στις ιπποδρομίες του 2016 θα είναι έτοιμο και το προπονητήριο στο Πλατύ),
 οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Ανδρέας Καραγιάννης, η αντιπρόεδρο της «Φάρις» και υπεύθυνη του Δημοτικού Παντοπωλείου του Δήμου Καλαμάτας Αναστασία Μπελογιάννη,  επίτιμος πρόεδρος των Φιλλίπων Νίκος Τζαβάρας, ο πρόεδρος του Ατρομήτου Πλατέος Παναγιώτης Σινάπης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς και εκατοντάδες φίλιπποι από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας αλλά και γειτονικούς νομούς. 



ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-1η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος ο ίππος Paradisi, ιδιοκτησίας Βασίλη Καννά, με αναβάτη τον ίδιο
2ος ο ίππος Yusain Colt, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Καπόγλη, με αναβάτη τον Παναγιώτη Κλαγγέα
3ος ο ίππος Bolshoi King, ιδιοκτησίας Ηλία Πουλόπουλου, με αναβάτη τον Πέτρο Γιαννέα

2η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος ο ίππος Καπετάν Γρηγόρης (Chosen Son), ιδιοκτησίας Παναγιώτη Φάβα, με αναβάτη το Νίκο Δημητρόπουλο
2ος ο ίππος Τσάρος, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Σκιαδά – Γιώργου Κούτσικα, με αναβάτη το Γιώργο Τσαγκάρη
3ος ο ίππος Αθήρ Ντουμπάι, ιδιοκτησίας Γιάννη Ταχταμπά, με αναβάτη το Μιχάλη Ταχταμπά

3η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος ο ίππος Τίμιος Γιάννης, ιδιοκτησίας Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, με αναβάτη το Νίκο Δημητρόπουλο
2ος ο ίππος Νέδα (Too Risky), ιδιοκτησίας Αναστάσιου Θλιμμένου, με αναβάτη το Μιχάλη Ταχταμπά
3ος ο ίππος Ten Pin, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Καπόγλη, με αναβάτη τον Παναγιώτη Κλαγγέα.

Στους μιγάδες ίππους κέρδισε η Ίριδα, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Σκιαδά και στα ντόπια νικητής ανεδείχθη ο βαλυραίος ίππος "Μπέμπης" ιδιοκτησίας του Νώντα Μπάκα με αναβάτη τον ίδιο.

ΤΕΛΙΚΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

Στην τελική ιπποδρομία έλαβαν μέρος τρία άλογα, εκείνα που είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση στις τρεις ιπποδρομίες. Μεγάλος νικητής ανεδείχθη ο Καπετάν Γρηγόρης του Παναγιώτη Φάβα, με αναβάτη το Νίκο Δημητρόπουλο, ίππος που είναι για 4η φορά τελικός νικητής σε 7 συμμετοχές.
Στους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλα, αναμνηστικά μετάλλια και δόθηκαν χρηματικά βραβεία. Μάλιστα, δύο κύπελλα απέστειλε ο Αθλητικός Σύλλογος Κοκκινόραχης Σπάρτης, ο οποίος τελεί αγώνες του Αγίου Πνεύματος, στους οποίους συμμετέχει ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου, που εδρεύει στο Πλατύ.
Υπενθυμίζεται ότι ο ιππόδρομος είχε ετοιμασθεί με μηχανήματα του Δήμου Καλαμάτας και πως, πέρα από την υλική και οικονομική στήριξη εκ μέρους του Δήμου, η διοργάνωση και η διεξαγωγή των αγώνων πραγματοποιήθηκαν από ειδική επιτροπή, που ορίσθηκε με απόφαση του Δημάρχου.
Τέλος λόγω της οικονομικής κρίσης οι διοργανωτές των αγώνων δεν παρέθεσαν γεύμα στους προσκεκλημένους και οι επίσημοι γευμάτισαν στα διάφορα μεζεδοπωλεία του Πλατέος ρεφενέ, όπως και οι πολυάριθμοι επισκέπτες οι οποίοι έδωσαν μια διαφορετική νότα στο γραφικό χωριοδάκι όπου η πλειοψηφία του τα τελευταία χρόνια έχει καταληφθεί από τους ρομά....



























Δεν υπάρχουν σχόλια: