Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

"Ο καθρέφτης του φεγγαρόφωτος" στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας...

ΣΧΗΜΑ "ΟΨΙΣ": Με ταλέντο και νεανική ορμή, αλλά και με προετοιμασία που ξεκίνησε πριν από εννέα μήνες, η θεατρική ομάδα «Όψις» είναι έτοιμη να παρουσιάσει στο κοινό της Καλαμάτας, το Σαββατοκύριακο, το έργο «Ο καθρέφτης του φεγγαρόφωτος»…

Οι συντελεστές το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, μίλησαν για τη δουλειά τους και το έργο και απηύθυναν κάλεσμα στο θεατρόφιλο κοινό να προσέλθει το Σάββατο ή την Κυριακή, στις 9:30 το βράδυ, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου για να παρακολουθήσει την παράσταση.

Ο Πάνος Ηλιόπουλος, σκηνοθέτης και συγγραφέας του έργου (σ.σ. από τη Βαλύρα Ιθώμης) , σημείωσε ότι «Ο καθρέφτης του φεγγαρόφωτος» είναι ένα δράμα φαντασίας, το οποίο είχε παρουσιαστεί και στο παρελθόν, στο Κάστρο της Καλαμάτας, όμως από εκείνη την παράσταση είχε μείνει στο θεατρικό σχήμα η αίσθηση του ανολοκλήρωτου. Έτσι λοιπόν η παράσταση θα παρουσιαστεί και πάλι και με ανανεωμένο το θεατρικό σχήμα.

Τη χορογραφία έχει κάνει η Μαρία Λαδά, που εξέφρασε τη χαρά της γι’ αυτό, επισημαίνοντας ακόμη ότι, επειδή πρόκειται για έργο με δραματοποιημένα στοιχεία, στην παράσταση συμμετέχει και χορός, με χορεύτριες από τη Σχολή της.
Εκ μέρους των ηθοποιών μίλησε η Ηρώ Κωνσταντοπούλου, που ανέφερε ότι για την ετοιμασία της παράστασης διανύθηκε μια πορεία εννέα μηνών, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε γλυκιά καθώς οι συντελεστές συνδέθηκαν με φιλικούς δεσμούς.
Μίλησε επίσης η Ελβίνα Γιαννούλη, που μαζί με τον Ανδρέα Καρασπήλιο επιμελούνται τη φωτογραφική έκθεση της παράστασης, με τα πορτραίτα των ηρώων του έργου.
Η υπόθεση του έργου, όπως την περιγράφει το θεατρικό σχήμα, έχει ως εξής: «Σε έναν απροσδιόριστο τόπο και χρόνο ο Ίμερς, ήταν ένας φιλόδοξος νέος που αγαπούσε τη ζωή αλλά φοβόταν το θάνατο, μέχρι που του δόθηκε η ευκαιρία να ζήσει για πάντα. Αυτό έγινε δυνατό χάρη στην επέμβαση των νυμφών Ναϊάδων, μυθικών πλασμάτων που ζούσαν στο ποτάμι έξω από τη πόλη του. Πληρώνοντας γι αυτό το δώρο ένα σκληρό αντίτιμο, θα καταδικάσει την αιώνια ζωή του σε μοναξιά, όπου θα τον συντροφεύουν οι ενοχές του. Εκατό χρόνια μετά, η μίζερη ζωή του αναστατώνεται από τη παρουσία μιας κοπέλας, της Λίλαιας, η οποία θα σταθεί η αφορμή για να βρεθεί αντιμέτωπος με τις αναμνήσεις, τα λάθη και τους φόβους του. Μια τρυφερή σχέση θα αναπτυχθεί μεταξύ τους, αλλά τα μυστικά τόσο του Ίμερς όσο και της μητέρας της Λίλαιας, της Κρέουσας κινδυνεύουν να έρθουν στο φως, καθώς οι Ναϊάδες σκοπεύουν να επέμβουν για ακόμη μια φορά. Ο Ίμερς, η Λίλαια, η Κρέουσα, αλλά και η ιδιόρρυθμη Έρεβ που μένει μαζί με την Κρέουσα και η απεσταλμένη από τις Ναϊάδες, Κήρα, θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις μέσα από μεγάλους φόβους και διλήμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: