Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ιθώμη:4η παράταση για βελτίωση δρόμου Βαλύρα - Μονή Βουλκάνου

4η παράταση για βελτίωση δρόμου Βαλύρα - Μονή Βουλκάνου
Την 4η παράταση της προθεσμίας υλοποίησης του έργου βελτίωσης του δρόμου Βαλύρας - Ιεράς Μονής Βουλκάνου, προϋπολογισμού 639.000 ευρώ, μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης στην τελευταία του συνεδρίαση.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Πυρόπληκτων Περιοχών Πελοποννήσου και η αρχική του προθεσμία ήταν μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2014, 10 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Η 3η παράταση έληγε στις 9 Αυγούστου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το έργο έχει κατασκευαστεί σε ποσοστό 80% και πλέον. Οι λόγοι της παράτασης είναι:  α) Η ανάγκη σύνταξης 2ου Α.Π.Ε., για τον οποίο θα απαιτηθεί έγκριση από τοΠεριφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Εργων. β) Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών  λόγω της τραπεζικής αργίας με την από 28/6/2015 πράξη νομοθετικού περιεχομένου.


Το έργο προβλέπει: α) Βελτίωση της οδού που ξεκινά από τη Βαλύρα και συγκεκριμένα από το βόρειο όριο της 7ης επαρχιακής οδού και δυτικά της γέφυρας του ποταμού Μαυροζούμενα έως τη Μονή Βουλκάνου και νότια αυτής. Η βελτίωση περιλαμβάνει κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, αποκατάσταση οχετών, κατασκευή νέων όπου απαιτείται, αντικατάσταση κατεστραμμένου ασφαλτοσκυροδέματος σε τμήματα της οδού. β) Ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις σε τμήματα της εσωτερικής δημοτικής οδοποιίας της Βαλύρας. Κατασκευή δρόμου νότια του Αγ. Κωνσταντίνου Βαλύρας. γ) Κατασκευή κρασπέδου και πεζοδρομίου στο βόρειο όριο της 7ης επαρχιακής προς την έξοδο της Βαλύρας μετά το Δημοτικό Σχολείο και τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: