Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΙΘώμη: Xιλιάδες πιστοί στην εορτή της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας...

Χιλιάδες πιστοί στην εορτή της  Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στην Ιθώμη...
Ανταπόκριση Χρ. Παπ 
(φωτο: www.sportstonoto.gr)
Με θρησκευτική ευλάβεια και λαμπρότητα, ο πιστός της Μεσσηνίας λαός, εόρτασε το πρωϊ του Σαββάτου 15/08/2015 την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, το «δεύτερο Πάσχα του καλοκαιριού», με επίκεντρο την Ιερά και Ιστορική Μονή του Βουλκάνου στην Ιθώμη! Επίσης, μία ιδιαίτερη και συγκινητική ημέρα ήταν για τους πιστούς που προσήλθαν από κάθε γωνιά της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου στην Παναγία την Βουλκανιώτισσα, καθώς είχαν την ιδιαίτερη τιμή να λάβουν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσοστόμου Σαββάτου (σ.σ. ΦΩΤΟ sportstonoto.gr), προέστη και τέλεσε με ιερότητα και μεγαλοπρέπεια την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους πατέρες της ΙεράςΜμονής και άλλους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας
Με την ευκαιρία αυτή, κατά το καθιερωμένο Μοναστηριακό της Μονής, ανήμερα στις 15 Αυγούστου στις 8.15π.μ. έγινε υποδοχή της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης υπό του κ.κ. Σεβασμιότατου όπως προαναφέραμε Μητροπολίτη  Μεσσηνίας κ.κ.  Χρυσόστομου Σαββάτου και στην 9π.μ. έγινε η τέλεσις θείας και Ιεράς Λειτουργίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ: Στη Μονή Βουλκάνου παραβρέθηκαν χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας, αλλά και της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο πρώην και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Παναγιώτης Αλευράς ο νυν αντιδήμαρχος Μεσσήνης και πρώην δήμαρχος Ιθώμης  Κώστας Γεωργακόπουλος, οι πρώην αντιδήμαρχοι Μεσσήνης από τη περιοχή της Ιθώμης, Τάσος Ηλιόπουλος και Γιώργος Δαβίλας, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας κ.κ. Βασίλης Τσιγαρίδης και Παναγιώτης Γεωργόπουλος Αστυνόμος Α΄και διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μελιγαλά υπεύθυνος για τα μέτρα Τάξης της Τροχαίας με άνοδο των οχημάτων από Λάμπαινα και το Μαυρομμάτι Ιθώμης και κάθοδο από τη γέφυρα Βαλύρας που λειτούργησαν άψογα, οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων  Ιθώμης Γεωργία Δημητρακοπούλου Βαλύρας, Χρήστος Αθανασακόπουλος Αρχαίας Μεσσήνης/ Μαυρομματίου Ιθώμης και πλήθος πιστών κ.ά.
ΣΗΜ: ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ







































































Δεν υπάρχουν σχόλια: