Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ: Παραλειπόμενα.... από τη γιορτή για τα 64χρονα των "κιτρινόμαυρων" της Ιθώμης στο "KAFE ΕΠΑΥΛΙΣ"!

 

ΦΩΤΟ: Θανάσης Στ, Μπόβης-ρεπορτάζ www.sportstonoto.gr

64 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 1951-2015-16! 
  1. Στην ΦΩΤΟ, ο φακός του www.sportstonoto.gr. απαθανάτισε την μεγαλειώδη γιορτή για τα 64χρονα των "κιτρινόμαυρων" της Ιθώμης, (σ.σ. η οποία όπως γράψαμε στο sportstonoto.gr)  πραγματοποιήθηκε με πρωτόγνωρη επιτυχία στις 17/11/2015, ανήμερα της  ίδρυσης της  μετά από 64 χρόνια από το 1951 στην κατάμεστη αίθουσα, του Kafe "ΕΠΑΥΛΙΣ" των αδελφών Νίκου και Πάνου Μαρινόπουλου στη πλατεία της Βαλύρας/ Ιθώμης)!  ΦΩΤΕΙΝΟΣ: Διακρίνονται ,στη ΦΩΤΟ από αριστερά οι Γιώργος Φωτεινός νυν γενικός γραμματέας του ιστορικού συλλόγου της Ιθώμης και για δεκαετίες πρόεδρος και διοικητικός παράγοντας σε διάφορα πόστα. 

ΓΕΩΡΓΑΚΟ: Κώστας Γεωργακόπουλος πρώην πρόεδρος του Αστέρα Βαλύρας τ. δήμαρχος Ιθώμης και νυν αντιδήμαρχος Μεσσήνης, που είχε σημαντική συμβολή παλιότερα, ως δήμαρχος Ιθώμης με τους συνεργάτες του στο Δημοτικό συμβούλιο, τον τότε πρόεδρο  του Αστέρα Βαλύρας Κώστα Πανούση και τους δυο Ιθωμίτες γεωπόνους Ηλία Αρ, Μακρή και Νίκο Τ.  Καρύδη), στην τοποθέτηση με φυσικό χλοοτάπητα στο Δημοτικό γήπεδο Ιθώμης με τη επωνυμία "μαρακανά κάμπου" Βαλύρας. Στο μεταξύ θα ήταν παράλειψη να μην επισημάνουμε τη παρουσία στη γιορτή του Αστέρα και της συζύγου του κ. Ρούλας Τσαγκάρη νυν διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας.
ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ: Γιάννης Μπουρίκας, ο επίτιμος ιστορικός πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ομάδας της Ιθώμης, την οποία ανέδειξε πριν δυο δεκαετίες και πλέον πρωταθλήτρια στην Α΄ Μεσσηνίας και ανέβηκε στην τότε Δ΄ Εθνική, κόντρα σε μεγάλα σωματεία της Νοτιοδυτικής Ελλάδος όπως ο Α.Ο. Πάτραι νυν Παναχαϊκή, ΠΑΕ Ζάκυνθος αγωνίζεται φέτος στη Β΄ Εθνική, Α.Ε. Μεσολογγίου, Πάμισος Μεσσήνης, Εράνη Φιλιατρών, Αστέρας Αμαλιάδας, Άρης Πατρών, Ευρώτας Έλους, Πανγυθεταικός, Πανθυρεατικός Άστρους, Δόξα Μεγαλόπολης, Ποσειδώνας Διδύμων κ.α. )  
ΒΛΑΧΑΚΗΣ: ο Νησιώτης επιχειρηματίας " ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ" Αλέκος Βλαχάκης, περσινός αντιπρόεδρος του Παμίσου και για δυο δεκαετίες και πλέον ποδοσφαιριστής του, νυν χορηγός του Αστέρα Βαλύρας για τη  φετινή αγωνιστική περίοδο. 
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΣ: Παναγιώτης Γιαννίτσας πρώην οικονομικός διευθυντής του Παμίσου Μεσσήνης και διοικητικός παράγοντας στους "πράσινους" επί σειρά ετών σε διάφορα πόστα.
ΚΑΡΥΔΗΣ: Τάκης Καρύδης, πρώην πρόεδρος του Αστέρα Βαλύρας, για 22 χρόνια και πλέον ποδοσφαιριστής του και, πατέρας του νυν νρστού άσου του Αστέρα Αρφαρών Γιάννη Καρύδη (σ.σ. από τους κορυφαίους σκόρερ τη φετινή σεζόν της Α΄Μεσσηνίας). 
ΚΛΑΔΗΣ: Κώστας Κλάδης πρώην τεχνικός του Αστέρα Βαλύρας στη Δ΄Εθνική, πρόσφατα στο πάγκο της Μαύρη Θύελλας  στη Γ΄Εθνική  και νυν του ιστορικού Εθνικού Μελιγαλά. 
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Βασίλης Ηλιόπουλος, νυν τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Ανάληψης Μεσσήνης, που διεκδικεί στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣΜεσσηνίας με αξιώσεις την άνοδο στην Α1 Μεσσηνίας
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θανάσης Βασιλόπουλος από τους κορυφαίους βετεράνους άσους του Αστέρα Βαλύρας, τις δεκαετίες 70-80 και αδελφός του Τάκη Βασιλόπουλου επί σειρά ετών τεχνικός του άλλοτε κραταιού Χαραυγιακού στη Β΄ Εθνική, επί προεδρίας Νικήτα Σκοπελίτη και βετεράνος ποδοσφαιριστής στον ιστορικό Παναιγιάλειο στη Α΄Εθνική. 
ΓΕΩΡΓΟΥΝΤΖΟΣ:  Στην ΦΩΤΟ τα πρόσωπα που τιμήθηκαν στη πάνω σειρά και κάτω υπό τα βλέμματα του συνάδελφου Αρφαραίου αθλητικού συντάκτη, Σωτήρη Γεωργούντζου, που τίμησε και αυτός, όπως και δεκάδες επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι της αθλητικής οικογένειας της κεντρικής και άνω Μεσσηνίας, τα 64χρονα του ιστορικού ΑΣΤΕΡΑ ΒΑΛΥΡΑΣ. 
ΜΠΟΒΗΣ-ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ: Στο μεταξύ, στην αθλητική εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι φίλαθλοι Ιθωμίτες καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης στη Καλαμάτα και ένθερμοι φίλοι του Αστέρα Βαλύρας κ.κ Θανάσης Μπόβης και Νίκος Καραδήμας (σ.σ. ο γιος του τελευταίου Πέτρος Καραδήμας αγωνίζεται στην Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης, ενώ αξίζει να επισημάνουμε ότι ο κ. Μπόβης (σ.σ. εκτός από την παράλληλη ενασχόλησή του με την βιολογική καλλιέργεια ελαιολάδου και εξαγωγή στις ΗΠΑ στην όμορφη βραδιά του Αστέρα Βαλύρας για τα 64χρονα έκανε και χρέη φωτο-ρεπόρτερ για λογαριασμό του σάιτ μας www. sportstonoto.gr) καθώς ο Βαλυραίος αθλητικογράφος και υπεύθυνος ενημέρωσης των κιτρινόμαυρων της Ιθώμης Χρ. Παπ, μετά την πρόσφατη σοβαρή περιπέτεια της υγείας που παρέμεινε για 13 μέρες στη Εντατική Μονάδα της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας) χρειάζεται ένα διάστημα αποθεραπείας για να επανέλθει δριμύτερος στην ενεργό αθλητική δράση...
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ: Ακόμη, τίμησαν την γιορτή των κίτρινων ο διοικητικός παράγοντας και προπονητής τερματοφυλάκων της Μαύρης Θύελλας Δημήτρης  Χατζής, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές του Αστέρα για την άψογη παρουσίαση της εκδήλωσης, επιπέδου ομάδων ΠΑΕ εθνικών κατηγοριών της χώρας μας, ο νυν τεχνικός του Αστέρα Αρφαρών Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Στάθης Βανικιώτης, όλοι οι διοικούντες του Αστέρα με  επικεφαλής τον νυν πρόεδρο και παλαίμαχο αμυντικό άσο Σταύρο Ηλ. Μακρή με τη σύζυγό του Σοφία, οι Δημήτρης Φιλόπουλος, Βασίλης Φ. Μπακόπουλος που αναχώρησε στα μέσα της εκδήλωσης εσπευσμένα για την Αθήνα, Τάκης Α. Θεοδωρόπουλος  οι Ιθωμίτες επιχειρηματίες αντιπρόεδροι κ.κ. Ιωσήφ Π. Δημητρακόπουλος και Τζώρτζ Ν. Μπουρόλιας, καθώς και δεκάδες εξωδιοικητικοί παράγοντες όπως οι: Τάκης Βίγκος, Σταύρος Λινάρδος, Ηλίας Αρ. Μακρής, Γιάννης Κλειώτης, Ξενοφών Κ. Καρτερολιώτης, οι αδελφοί επιχειρηματίες Λιοντήρης Ελέκτρικ, Παναγιώτης Περιβολάρης, Σταύρος Δ. Μακρής, ¨οι αδελφοί Ευάγγελος και Νίκος Θ. Μπουρόλιας, Νίκος και Έλενα Σουλαντίκα ιδιοκτήτες της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων ειδών Ζαχαροπλαστικής με έδρα τη Βαλύρα, (όπου θα στηρίξουν οικονομικά και φέτος τη νέα προσπάθεια για τη επαναλειτουργία των τμημάτων υποδομής των ακαδημιών του Αστέρα Βαλύρας / Ιθώμης υπό την ευθύνη και πρωτοβουλία των καινούριων παραγόντων του Αστέρα)
Επίσης, για τη ιστορία να αναφέρουμε και την ευγενική παρουσία των αδελφών Στηβ-Τεό- Ελ. Λινάρδου, ο Ηλίας Φωτόπουλος πρώην έφορος στη Δ΄εθνική και μετέπειτα για 10 χρόνια διοικητικός παράγοντας της ομάδας, ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ Μελιγαλά κια παλαίμαχος άσος Χρήστος Θ. Παπαδόπουλος με το χαϊδευτικό "λύκος" Κώστας Χριστόπουλος πρώην πετυχημένος πρόεδρος του Αστέρα Βαλύρας στην Α΄ Μεσσηνίας, ενώ το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι διακομίσθηκε η μητέρα του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας την οποία συνόδεψε και αποχώρησε,  Θανάσης Δημόπουλος επιχειρηματίας κρεοπώλης τέως κοινοτάρχης Βαλύρας, Σταύρος Ιωάννου. Θανάσης Τσιλίκας, όλοι οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Βαλύρας με επικεφαλής τον νυν αθόρυβο τεχνικό τους Πάτρικ Καίσαρη που έχει επιφορτιστεί σε διπλό ρόλο παίκτη- προπονητή, οι αρχηγοί Γιώργος Γεωργακόπουλος και, Ντάιμον Μανιάτης που επέστρεψε πρόσφατα στις εκδηλώσεις των κίτρινων οι συμπαίκτες τους κ.κ. Χριστόπουλος, Βασιλόπουλος, Καυκούλας,  Β. Μπουρίκας,  Κ. Σιάγκρης,  Τσάμης, αφοί Μαρινόπουλοι, Θεοδωρακόπουλος, Ανδρινόπουλος, οι ταλαντούχοι 15χρονοι Τάσος Π. Μπουρίκας, Γιώργος Στ. Μακρής Ηλίας Στ. Μακρής, Χρυσοβαλάντης Δ. Μπουρίκας, δεκάδες γνωστά ονόματα παικτών και παραγόντων που έχουν υπηρετήσει τον Αστέρα από διάφορα πόστα όπως οι Γιάννης Κλειώτης, Στήβ Λινάρδος, Παναγιώτης Η. Φωτόπουλος,  Παναγιώτης Τρ. Βίγκος, Δημήτρης Απ. Δημητρακόπουλος (σ.σ. ο μακροβιότερος σε συμμετοχές παίκτης του Αστέρα Βαλύρας απο το 1951)  Χρήστος Αθ. Βασιλόπουλος, ο ακούραστος, έφορος Μάριος Κλειώτης, Χρήστος Θ. Παπαδόπουλος, με την επωνυμία "Λύκος" Άκης Γιαννόπουλος, οι αδελφοί Βαγγέλης και Νίκος Θ. Μπουρολιάς, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων παλιότερα στη Δ΄ Εθνική Ρόζυ Καρύδη και πολιτευτής πρόσφατα με το ΕΠΑΜ στο νομό Αρκαδίας καθώς και δεκάδες όμορφες παρουσίες από τη περιοχή της Ιθώμης .
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΚΩΣΤΑΡΑΣ-ΑΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Στο μεταξύ, οι διοργανωτές του ΑΣΤΕΡΑ ΒΑΛΥΡΑΣ, δεν είχαν προσκαλέσει πολιτικούς, καθώς τα τελευταία χρόνια ο φίλαθλος κόσμος κύρια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της χώρας μας, νοιώθει απογοητευμένος και πικραμένος, καθώς έχουν κοπεί ολοκληρωτικά όλες οι επιχορηγήσεις  από την ΓΓΑ, την ΕΠΟ  και τους δήμους, με αποτέλεσμα οι λιγοστοί διοικητικοί παράγοντες που έχουν απομείνει, να ματώνουν οικονομικά... και πολλές φορές εις βάρος των οικογενειών τους, ώστε να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις των ομάδων τους.
Επίσης, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο Αστέρας Βαλύρας της Ιθώμης και του νέου καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει ο νυν αντιδήμαρχος Μεσσήνης  Κώστας Γεωργακόπουλος και παλιότερα ο δήμαρχος δήμαρχος Ιθώμης Αρης Διαμαντόπουλος, επί σειρά ετών παίκτης του Αστέρα που μετεγγράφηκε και στο Πάμισο Μεσσήνης.
Παράλληλα, να τονίσουμε ο κ. Διαμαντόπουλος σε όλη τη διάρκεια της δημαρχοντίας του και παλιότερα ως κοινοτάρχης Βαλύρας, επιχορηγούσε πάντα οικονομικά ως δήμαρχος Ιθώμης τον Αστέρα Βαλύρας με το ποσό των 10.000 ευρώ ετησίως, ενώ συνέβαλε και στην κατασκευή της γεώτρησης ώστε να αρδεύεται ο φυσικός χλοοτάπητας του δημοτικού γηπέδου της Βαλύρας, δαπανώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ, την οποία γεώτρηση αξιοποίησε ο επόμενος δήμαρχος Ιθώμης  Κώστας Γεωργακόπουλος, που αναμόρφωσε ολοκληρωτικά το γήπεδο "μαρακανά του κάμπου" Βαλύρας

ΗΛΙΑΣ ΑΡ. ΜΑΚΡΗΣ-ΝΙΚΟΣ Τ. ΚΑΡΥΔΗΣ: Στο μεταξύ, ο ο Κωστάρας στην τοποθέτηση του φυσικού χλοοτάπητα σε ρολό στο γήπεδ του Αστέρα όπως προαναφέραμε είχε τη πολύτιμη προσφορά των Ιθωμιτών  γεωπόνων κ.κ. Ηλία Μακρή και Νίκου Τ. Καρύδη με το πρώτο να έχει υπηρετήσει το σύλλογο του Αστέρα και από διάφορα διοικητικά πόστα, βάζοντας αρκετές φορές μέχρι και πέρυσι βαθιά το χέρι στη τσέπη, ενώ ο Νίκος Καρύδης είχε αγωνισθεί και ως ποδοσφαιριστής στη θέση του μεσοαμυντικού και στην Δ΄Εθνική κατηγορία παρά το νεαρό της ηλικίας του, καθώς και ο αδελφός του Γιώργος  Καρύδης από τους κορυφαίους φυσίατρους της Αθήνας, ενώ είχε δουλέψει παλιότερα στον ΑΟ Χαιδαρίου  στη Γ΄Εθνική και στη Μαύρη Θύελλα επί προεδρίας Σταύρου Παπαδόπουλου στη Β΄και Α΄ Εθνική κατηγορία.
ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ ΚΑΙ ΑΘΛΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Τέλος, όπως δεσμεύτηκε ο Ιθωμίτης αντιδήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Γεωργακόπουλος δημόσια στην μεγάλη γιορτή για τα 64χρονα του ΑΣΤΕΡΑ στις 17/11/2015 στο Δημοτικό γήπεδο του Αστέρα Βαλύρας, θα γίνουν σύντομα προσπάθειες: λίφτινγκ στο περιβάλλοντα χώρο, βάψιμο του εξωτερικού μέρους των αποδυτηρίων του μαντρότοιχου στη βόρεια πλευρά του γηπέδου (σ.σ. έχει να φρεσκαριστεί από το 1994 όταν ο Αστέρας Βαλύρας έπαιζε στη Δ΄ Εθνική), των υπόλοιπων αθλητικών  εγκαταστάσεων WC κ.λ.π.,  ηλεκτροφωτισμός του δημοτικού γηπέδου Βαλύρας με 12 μικρούς προβολείς ώστε να διεξάγονται και διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου με ομάδες που θα φιλοξενούνται τους χειμερινούς μήνες στο ξενοδοχειακό συγκρότημα και από τα κορυφαία του κόσμου όπως η COSTA NAVARINOI.
ΜΠΑΓΕΡΝ-ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Ήδη αναμένεται τους προσεχείς μήνες στη Πύλο για προετοιμασία  η περίφημη Μπάγερν Μονάχου Χέρτα Βερολίνου και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, συνδυάζοντας παράλληλα και τον αθλοτουρισμό με τη επίσκεψη των ξένων αποστολών στην Αρχαία Μεσσήνη  της Ιθώμης στο Μαυρομμάτι, που έχει φέρει εδώ και τρεις δεκαετίες στο φως, η αρχαιολογική σκαπάνη του διακεκριμένου καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης  κ.κ.Πέτρου Θέμελη!ι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: