Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Τσιγγάνοι το έπαιζαν εφοριακοί και εξαπατούσαν ηλικιωμένους!!!

Μεσσηνία: Τσιγγάνοι το… 'παιζαν εφοριακοί και εξαπατούσαν ηλικιωμένους
Δύο αδέλφια τσιγγάνοι από τον Πειραιά και μια γυναίκα ομόφυλή τους από το Ζεφύρι “ντύνονταν” εφοριακοί και ξεγελούσαν ηλικιωμένους στην Καλαμάτα και την Τριφυλία για να τους πάρουν λεφτά.
Κι ενώ είχαν καταφέρει να κάνουν γερή μπάζα που ξεπερνά τα 20.000 σε δύο περιπτώσεις στην Καλαμάτα, η τύχη τους τελείωσε στον Πύργο Τριφυλίας. Η κόρη της ηλικιωμένης που πήγαν να ξεγελάσουν το πρωί της περασμένης Παρασκευής ήταν στο σπίτι και η τσιγγάνα κοίταξε να φύγει όπως-όπως. Ομως εκείνη την ώρα ερχόταν ...
και ο γιος τής παραλίγο εξαπατημένης, που συγκράτησε τα στοιχεία του αυτοκινήτου με τους συνεργούς της. Και οι τρεις συνελήφθησαν στους Γαργαλιάνους λίγο αργότερα, ενώ η Ασφάλεια Καλαμάτας που εξιχνίασε τις απάτες καταζητεί δύο ακόμη συνεργούς τους ως μέλη της συμμορίας, οι οποίοι έκλεψαν έναν ακόμα ηλικιωμένο στην Καλαμάτα. 

Οπως φαίνεται, η σύνθεση της ομάδας άλλαζε -άλλοτε παρίσταναν τους εφοριακούς, και άλλοτε ο ένας από αυτούς φρόντιζε με ένα ψέμα να απασχολεί τον ηλικιωμένο για να τον κλέψουν οι άλλοι. Οι συλληφθέντες είναι δύο γυναίκες 29 και 33 ετών και ένας 26χρονος, αδελφός της 29χρονης. Ο άνδρας από τους τρεις συλληφθέντες παρουσιάστηκε στις 26 Οκτωβρίου ως υπάλληλος του δήμου σε ηλικιωμένο στην Καλαμάτα και όσο πούλαγε το παραμύθι του στον γέροντα, οι άλλοι δύο άγνωστοι συνεργοί του σήκωναν τις οικονομίες του. Η τριάδα που συνελήφθη έδρασε μαζί σε μια άλλη περίπτωση στην Καλαμάτα, με μια γερόντισσα που για να της κλέψουν τα χρήματα, την έσπρωξαν γιατί τους κατάλαβε.  

Πιο αναλυτικά, η 33χρονη από το Ζεφύρι έπεισε την 78χρονη στον Πύργο Τριφυλίας ότι ο γιος της χρωστάει στην Εφορία 400 ευρώ. Η ηλικιωμένη πείστηκε αφού φάνηκε ότι η γυναίκα την έψαχνε και ήξερε πράγματα για το γιο της, οπότε της είπε να πάνε στο σπίτι ώστε να της δώσει τα χρήματα. Η απατεώνισσα για να είναι σίγουρη ότι δεν θα τις δει κανένας, ρώτησε αν μένει μόνη της κι όταν πήρε θετική απάντηση συνόδεψε την ηλικιωμένη σπίτι της. Εκεί όμως την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: η κόρη της γερόντισσας ήταν στο σπίτι ενώ την ώρα που η απατεώνισσα έφευγε έπεσε πάνω στο γιο της και αυτός συγκράτησε τα στοιχεία του αυτοκινήτου, όπου την περίμεναν οι δύο συνεργοί της. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε και οι τρεις τους συνελήφθησαν στους Γαργαλιάνους από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και της Ασφάλειας Καλαμάτας. Νωρίτερα το ίδιο πρωί μια 83χρονη εξαπατήθηκε από τη συμμορία στην οδό Αγ. Ιωάννου στην Καλαμάτα με τον ίδιο τρόπο, αλλά εκεί τους έδωσε τα χρήματα και την λήστεψαν κιόλας. 

Στην 83χρονη είπαν ψέματα οι δύο γυναίκες ότι χρωστούσε 250 ευρώ στην Εφορία η κόρη της, κι όταν την είδαν να μπαίνει στο υπνοδωμάτιο για να τους τα δώσει, βρήκε ευκαιρία και ο συνεργός τους, χώθηκε στο σπίτι και έψαξε. Κατάφεραν έτσι να κλέψουν 1.750 ευρώ εκτός από τα 250 ευρώ που τους έδωσε η ίδια, αλλά η γερόντισσα τους κατάλαβε και όταν πήγε να τους σταματήσει αυτοί την έσπρωξαν για να κρατήσουν τα χρήματα και ξέφυγαν μπαίνοντας και οι τρεις μαζί στο αυτοκίνητο. 

Ο 26χρονος στις 26 Οκτωβρίου είχε διαπράξει στην Καλαμάτα μια ακόμα κλοπή, μαζί με δύο άλλους άνδρες, οι οποίοι εκτιμάται από την Αστυνομία ότι είναι μέλη της ίδιας συμμορίας. Ο συλληφθείς προσποιήθηκε το δημοτικό υπάλληλο σε έναν 77χρονο στην οδό Σαλαμίνος στην Καλαμάτα και όσο μιλούσε μαζί του οι άλλοι δύο μπήκαν στο σπίτι και έκλεψαν 20.000 ευρώ. 

Σε βάρος των 3 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας, ληστεία, απάτη και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους. Ηδη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια για να απολογηθούν. 

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: