Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Με νέα ανάρτηση αρχειακού υλικού, με θέμα «Ο Κινηματογράφος στην Καλαμάτα, 1900-1985» ενημερώθηκε η ιστοσελίδα των ΓΑΚ - Αρχείων Νομού Μεσσηνίας!

“Ο Κινηματογράφος στην Καλαμάτα, 1900-1985” από τα ΓΑΚ Μεσσηνίας
Η ηλεκτρονική πλοήγηση περιλαμβάνει: μία κατατοπιστική εισαγωγή και τρεις πίνακες, όπου αναγράφονται οι κινηματογράφοι που λειτούργησαν στην Καλαμάτα, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε η έβδομη τέχνη στην πόλη, μέχρι το 1985 που παρήκμασε. 
Ακόμη, δύο προφορικές μαρτυρίες ανθρώπων του Καλαματιανού κινηματογράφου, 115 περίπου τεκμηριωμένες φωτογραφίες που αφορούν, κυρίως, σε κτήρια χειμερινών και θερινών κινηματογράφων, καθώς και σε διαφημιστικές πινακίδες ταινιών μπροστά από τους κινηματογράφους ή σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, 362 αποσπάσματα τοπικών εφημερίδων, με διαφημίσεις ταινιών, κριτικές ταινιών, περιγραφή αιθουσών κ.ά.
 
Τέλος, δύο υπερσυνδέσμους, για περιήγηση στο ψηφιοποιημένο περιοδικό “Motion Picture News”  περιόδου Μαρτίου -Ιουνίου 1920, από όπου αντλούνται πληροφορίες για τις ταινίες που πρόβαλλαν οι πλανόδιοι κινηματογράφοι (βουβός κινηματογράφος) στην Καλαμάτα του 1920.
Το υλικό για τους κινηματογράφους της Καλαμάτας είναι διαθέσιμο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: