Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Στη ''φάκα'' της Αστυνομίας ζευγάρι κακοποιών για πολλαπλές κλοπές!!!

Οι κλεπταποδόχοι που είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο στην περιοχή για δυο κλοπές, «χρεώνονται» άλλες έξι διαρρήξεις 
Την ώρα που παραμένουν στο σκοτάδι αυτοί που τροφοδοτούσαν με κλοπιμαία ένα ζευγάρι τσιγγάνων οι οποίοι τα διοχέτευαν στην αγορά, οι κλεπταποδόχοι που είχαν συλληφθεί στις 22 Ιανουαρίου για δυο κλοπές, «χρεώνονται» άλλες έξι διαρρήξεις σε περιοχής της Μεσσηνίας.
Στο σπίτι όπου κατοικούσαν ο 37χρονος και η 35χρονη γυναίκα του, βρέθηκαν κατά τις έρευνες πλήθος χρυσαφικά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Κάποια από αυτά είχαν κλαπεί λίγες ημέρες πριν από σπίτια στην Άνθεια και το Πλατύ Μεσσηνίας και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ η προέλευση κάποιων εκ των υπολοίπων διαπιστώθηκε μόλις τώρα.

Προέρχονταν από έξι διαρρήξεις σπιτιών που είχαν γίνει από τις 16 Δεκεμβρίου 2012  στην Καλαμάτα, τα Φιλιατρά και σε κοντινές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Πύλου-Νέστορος κι έτσι σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του ζευγαριού, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Πολλά χρυσαφικά και κοσμήματα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, αλλά η έρευνα της Ασφαλείας Καλαμάτας συνεχίζεται.

Σε βάρος του 37χρονου και της 35χρονης έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, που περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών τους. Οι δυο τους παραλάμβαναν τα κλοπιμαία, εκτιμούσαν την αξία τους και τα πωλούσαν. Μάλιστα, είχαν στην κατοχή τους μία ζυγαριά ακριβείας, μία πλάκα γραφίτη και δύο μπουκαλάκια με ειδικό οξύ, τα οποία χρησιμοποιούνται για την διαπίστωση γνησιότητας των χρυσαφικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: